Veganske Fordøyelsesenzymer

Fordøyelsesenzymer og –safter, jobber med å bryte ned maten vi spiser, absorbere næringsstoffer og kvitte seg med avfallsstoffer.

  • Enzymer kreves for å bryte ned spesifikke bestanddeler i matvarer, til deres enkelte komponenter for at de skal tas opp. Det finnes enzymer som bryter ned karbohydrater, proteiner og fettstoffer. Noen tilskudd gir et bredt spekter av enzymer, mens andre inneholder et spesifikt enzym.
  • Dersom det ikke produseres nok fordøyelsesenzymer, kan det føre til dårlig fordøyelse av maten. Problemene som oppstår på grunn av dette er: maten kan ikke tas opp som enkle næringsstoffer om den ikke er fult brutt ned, ufordøyde matpartikler vil bidra til råtne bakterier i tarmen (som kan gi tarmgasser og oppblåsthet) og giftige bakterier oppstår, som kan skade mage og tarm, og utløse leddbetennelser, psoriasis med videre.
  • Ofte blir intoleranser blandet sammen med allergier. Selv om begge kan gi plager, er forskjellen at intoleranse ikke er utløst av en reaksjon fra immunsystemet. Intoleranse kan oppstå når en enkelt bestanddel i mat forblir ufordøyd på grunn av en bestemt enzymmangel. Et eksempel på dette er laktoseintoleranse hvor mangelen på enzymet laktase fører til utilstrekkelig nedbryting av laktose (melkesukker), som gir oppblåsthet, tarmgass, diaré og magekramper.

Dosering: 1-3 tabletter daglig.
Enzymer: Amylase, alpha galactosidase, protease, lipase, laktase, pankreatin.

Naturlige matkilder:
• Ananas • Papaya • Kiwi • Mango • Melon • Kefir • Fermenterte grønsaker • Bipollen • Hvetegress • Kokosvann

 

Veganske Fordøyelsesenzymer:

Varenr Antall Vegetarisk Vegansk Kosher Halal
13150 50 Ja Ja Nei Nei

Solgar Fordøyelsesenzymer inneholder:

Hver tablett gir:
Volumforbindelser: mannitol, maltodextrin
Vegetabilsk Fordøyelsesenzym Pulverisert Blanding 144 mg
   Lipase 86 FIP
   Amylase 1944 SKB
   Protease 7200 HUT
   Amyloglukosidase 6.6 AG
   Cellulase 108 CU
Antiklumpemiddel: vegetabilsk stearinsyre, silikondioksid,
   vegetabilsk magnesium stearat
Guargummi
Smak: naturlig peppermyntesmak

SKB: Alpha-amylase Dextrinizing Unit. HUT: Hemoglobin Unit Tyrosine Base. FIP: Fungi Lipase-International FIP Standard. AG: Glucoamylase Activity Unit. CU: Cellulase Unit.

Solgar® Vegan Digestive Enzymes provide a combination of enzymes which digest (breakdown) carbohydrates, fats, proteins and cellulose plant fibre.