Ingefær

Ingefær er et av verdens mest brukte krydder og rotstokkene brukes ferske eller tørkede, som mat og medisin.

  • Ingefær har evnen til å både forbedre magens bevegelighet, og gi en krampeløsende effekt på glatt muskulatur i fordøyelseskanalen, noe som gjør at den kan lindre fordøyelsesbesvær, gass, oppblåsthet og generelle symptomer, som ved irritabel tarm syndrom.
  • Ingefær er klassifisert som aromatisk bitter, så i tillegg til at den har fordøyelsesstyrkende egenskaper, brukes den også for å stimulere utskillelse av magesyre, galle- og bukspyttkjertel enzymer (fordøyelsessekreter). Mangel på disse fordøyelsessekretene, kan føre til ufullstendig nedbryting av mat til enkelte komponenter, noe som kan resultere i en rekke fordøyelsesplager, inkludert fordøyelsesbesvær, luft i magen, oppblåsthet og bakteriell infeksjon.
  • Flere studier viser at ingefær kan lindre kvalme, og kan brukes både forebyggende og behandlende ved reisesyke og morgenkvalme under graviditet.

Dosering: 1 kapsel daglig gir 300mg ingefærrot ekstrakt. Tas sammen med mat.

Utbredelse og dyrking:
Blant de viktigste ingefærproduserende landene i verden, finner vi Jamaica (verdens største produsent av tørket ingefær), Indonesia, India, Kina, Japan, Australia, Mexico og en rekke afrikanske land. Den medisinske og kulinariske bruken av ingefær overlapper hverandre.

 

Ingredients

Serving Size: 100 Vegetable Capsules

Each vegetable capsule provides:
Raw Ginger Root (Zingiber officinale) Powder 500 mg
Vegetable Capsule Shell: hydroxypropylmethyl cellulose
Ginger Root (Zingiber officinale) Powdered Extract (4:1) 5 mg
Anti-caking Agent: vegetable magnesium stearate

Ingefær:

UPC Quantity Vegetarian Vegan Kosher Halal
E3903 100 Yes Yes Yes No