Grønn te

Grønn te kommer opprinnelig fra Kina, hvor den har blitt brukt gjennom tusener av år, hovedsakelig som te. Te er verdens mest populære drikk.

  • Grønn te inneholder store menger antioksidanter, som gir en rekke helsegevinster. Antioksidanter er med på å redusere mengden frie radikaler, som blant annet er årsaken til at kroppen eldes for tidlig. Grønn te virker også mot skadelige bakterier og virus (anti-mikrobiell)
  • Forskjellige flavonoider i grønn te viser seg å hemme frigjøringen av histamin, en viktig kjemisk formidler av allergiske reaksjoner. Inntak av grønn te kan derfor lette på allergiplager.
  • Grønn te inneholder komponenter som blant annet teofyllin og koffein, som begge har vist seg å forbedre fettomsetningen, da det bremser opptaket av fett fra maten. Da økt fettomsetning gir større produksjon av frie radikaler, er antioksidant egenskapene til grønn te spesielt nyttige.

Dosering: 1-2 kapsler daglig gir 400-800mg grønn-te bladetrakt (tas sammen med mat).

Bakgrunn:
Det særegne ved grønn te er at den ikke er gjæret, slik bl.a. sort te er. Under produksjonen av grønn te stopper man gjæringsprosessen ved å dampe bladene rett etter at de er plukket. Så rulles og tørkes de i sola eller over varme. På denne måten ivaretar man et høyt innhold av polyfenoler.

 

Ingredients

Serving Size: 60 Vegetable Capsules

Each vegetable capsule provides:
Standardised Green Tea Leaf Powdered Extract 400 mg
(200 mg [50%] polyphenols)
Raw Green Tea Leaf Powder 100 mg
Vegetable Capsule Shell: hydroxypropylmethyl cellulose
Anti-caking Agent: vegetable magnesium stearate
Antioxidant (powdered blend* of beta-carotene prep.
and ascorbic acid)
Bulking Agent: microcrystalline cellulose

Grønn te:

UPC Quantity Vegetarian Vegan Kosher Halal
E4124 60 Yes Yes Yes No