Gurkemeie

Blant mange bruksområder, blir gurkemeie anvendt i ayurvedisk medisinsk tradisjon til behandling av leversykdommer, urinveisplager og dårlig fordøyelse.

  • Gurkemeiens aktive curkuminoider har anti-inflammatorisk effekt. Den hemmer også kraftig sykdomsfremkallende bakterier, virus og sopp (inkludert candida).
  • Gurkemeie har tradisjonelt blitt brukt til å støtte leverfunksjonen og behandle gulsott, både i ayurvedisk og kinesisk urtemedisin. Disse stoffene er viktige beskyttere mot de skadelige effektene av giftstoffer og frie radikaler.
  • Gurkemeie har også vært brukt siden tidenes morgen for fordøyelsesproblemer, som betennelse i magesekken/ magekatarr (gastritt) da det bidrar til å øke slimproduksjonen og beskytter mageslimhinnen. Curcuminoider øker også galleflyten inn i tarmen, og dermed forbedrer den nedbrytningen av fett fra kosten.

Dosering: 1 kapsel daglig gir 400mg gurkemeierot ekstrakt (tas sammen med mat).

Utbredelse:
I våre dager dyrkes gurkemeie i mange tropiske og subtropiske områder, særlig India, Pakistan, Sri Lanka, Kina, Indonesia, Malaysia, Jamaica, Vestindia, Sør-Amerika og Afrika. Frisk gurkemeie har en sprø konsistens og en ingefæraktig sitrusaroma.

 

Ingredients

Serving Size: 60 Vegetable Capsules

Each vegetable capsule provides:
Standardised Turmeric Root Extract (372 mg [93%] curcuminoids) 400 mg
Vegetable Capsule Shell: hydroxypropylmethyl cellulose
Bulking Agent: microcrystalline cellulose
Anti-caking Agents: vegetable magnesium stearate, silicon dioxide
Antioxidant (powdered blend* of beta-carotene prep. and ascorbic acid)

Gurkemeie:

UPC Quantity Vegetarian Vegan Kosher Halal
E4161 60 Yes Yes Yes No