3 kosttilskudd for en bedre fordøyelse

3 kosttilskudd for en bedre fordøyelse

Sommeren er igang, terrassen er vasket og grillen er preppet og klar. 

Norge elsker grillmat om sommeren. Butikkhyllene renner over av marinerte og gratinerte varer og vi unner oss gjerne litt ekstra godt å drikke til. Etter et nydelig grillmåltid kommer gjerne følelsen vi alle har kjent på en gang - ubehag i magen, sporadisk oppblåsthet og gass kan være både ubehagelig og vanskelig å håndtere. For mange kan det ødelegge resten av dagen og kvelden. 

En sunn tarm er knyttet til mer enn bare fordøyelsen din. Den påvirker også immunforsvaret, hjernehelsen, stress og humør. Visste du at 95 prosent av serotonin produseres i tarmen? 

I tillegg til å sørge for et balansert kosthold, er det viktig å sørge for at fordøyelsessystemet er utstyrt med det det trenger for å effektivt bryte ned og absorbere næringstoffene som finnes i maten. 

 

Solgar Veganske fordøyelsesenzymer

Fordøyelsesprosessen er et komplekst system der kroppen bryter ned maten vi spiser til næringsstoffer ved hjelp av fordøyelsesenzymer, som produseres i bukspyttkjertelen og tynntarmen. 

Hvis vi ikke har nok fordøyelsesenzymer, kan ikke kroppen bryte ned maten vår fullstendig, og selv om vi spiser et sunt og balansert kosthold, absorberes ikke næringsstoffene effektivt. 

Allergier kan påvirke fordøyelsen

Matallergier, lav magesyre og kronisk stress har også alle innvirkninger på produksjonen av fordøyelsesenzymer. 

Med en unik sammensetning av flere fordøyelsesenzymer støtter Vegan Digestive Enzymes deg med et begrenset kosthold. Tyggetablettene hjelper deg med å fordøye maten du spiser, samt absorbere næringsstoffene du trenger. 

Hvis du føler at du trenger litt ekstra fordøyelsesstøtte etter måltider, kan det hjelpe å bruke Solgar® Vegan Digestive Enzymes Tabletter. Denne spesialistformelen inkluderer enzymer som ikke inneholder lipase, amylase, protease, amyloglucosidase og cellulose.

Nyttige mikroorganismer for en bedre tarmflora

Fordøyelsessystemet er et hjemsted for billioner av bakterier som støtter tarmen i jobben med å holde seg sunn og frisk. Å spise fermentert mat som yoghurt, ost og surkål kan bidra til å øke nivået av vennlige bakterier. 

I sommermånedene kan det bli mindre av slikt, noe som gjør jobben vanskeligere for de gode bakteriene i tarmen. Hvis kostholdet ditt ikke inneholder mye fermentert mat, kan det være lurt å vurdere Solgar Advanced Multi-Billion Dophilus kapsler.

Tilskuddet er en god kilde for gode melkesyrebakterier, noe som bidrar til å opprettholde en normal tarmflora. Sammensatt av de kjente artene, LA-5®, BB-12®, L. CASEI 431® og LGG®, gjør Avansert Multi-Billion Dophilus motstandsdyktig mot magesyre, noe som igjen fører til at de rette mikroorganismene kommer seg til den nedre fordøyelseskanalen. 


Påfyll av pepsin for bedre fordøyelse

HCI-produksjoner har en tendens til å avta med alderen, slik at tilskudd med HCI og pepsin kan bidra til å opprettholde normal fordøyelse funksjon. Med Solgar Hydrochloride (HCI) hjelper du magen med å opprettholde normalen.

 

Saltsyren som produseres i mange hjelper pretinfordelingen ved å aktivere pepsin, og bidrar til å opprettholde en sunn balanse mellom tarmflora, samtidig som den stimulerer frigjøringen av intestiale enzymer. Pepsin er produsert i magen og er en av de viktigste ensymene for å fordøye proteiner i maten. Sliter du med produksjon av magesyre kan Betaine trolig hjelpe deg til en bedre hverdag.

 

 

Faktaboks:

  • Fordøyelsessystemet ditt drar nytte av fordøyelsesenzumer som bruter ned maten til næringsstoffer kroppen kan absorbere. 
  • Kostfiber kan hjelpe med det siste stadiet av fordøyelsesprosessen, som er å kvitte seg med avfallet kroppen din ikke trenger.
  • Kosttilskudd som inneholder fordøyelsesenzymer, kostfiber og probiotika kan bidra til å støtte tarmhelsen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alle Solgar ® -produkter oppfyller vår bransjeanerkjente "gullstandard" for fortreffelighet. Laget ved hjelp av naturlige ingredienser og nyskapende siden 1947, er Solgar® ditt perfekte supplement til god helse – 98 % av Solgar®-forbrukerne anbefaler merket*